Vijesti

Objavljeno: 15.11.2021.

U Šibeniku je od 7. do 10. studenog 2021. godine održano 15. Savjetovanje HRO CIGRE (Hrvatskog ogranka Međunarodnog vijeća za velike elektroenergetske sustave), koje je okupilo više od tisuću sudionika.   

Na Savjetovanju je prezentirano 235 recenziranih radova/referata od ukupno 500 autora koji su održani na radnim sastancima 16 studijskih odbora specijaliziranih za različita područja elektroenergetskog sustava i opreme. 

Nakon prošlogodišnjeg virtualnog izdanja, jedan od najznačajnijih poslovno stručnih skupova o elektroenergetici u Hrvatskoj i regiji održan je „uživo“ uz poštivanje svih epidemioloških mjera. 

Na svečanom otvaranju sudionicima su se obratili predsjednik Hrvatskog ogranka Međunarodnog vijeća za velike elektroenergetske sustave dr.sc. Goran Slipac, predsjednik Uprave HOPS-a dr.sc. Tomislav Plavšić, predsjednik Uprave Končar Elektroindustrije Gordan Kolak, član Uprave HEP-a Petar Sprčić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić  i posebni izaslanik Predsjednika RH Julije Domac.

Uvodno izlaganje predsjednika HRO CIGRE-a dr.sc. Gorana Slipca bilo je posvećeno jubilejima udruge koji se ove godine obilježavaju, među kojima su stota godišnjica osnutka međunarodnog CIGRE-a sa sjedištem u Parizu, 70 godina djelovanja CIGRE-a u Hrvatskoj te 30 godina samostalnog djelovanja HRO CIGRE-e.

Na svečanosti su uručena 32 priznanja za uspješan rad, priznanja i nagrade za životno djelo, a dodijeljene su i povelje poduzećima koja su HRO CIGRE pratila dugi niz godina kao sponzori i izlagači.