Vijesti

Objavljeno: 10.4.2019.

Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji sa Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH objavila je informativno-promidžbenu publikaciju „Obzor 2020. uspješnice u Hrvatskoj“ u kojoj su prikazani podaci o sudjelovanju hrvatskih organizacija u najvećem programu EU za financiranje istraživanja i inovacija Horizon 2020, za razdoblje od početka 2014. godine do lipnja 2018. godine.

Međunarodni konzorcij projekta CROSSBOW, u kojem HOPS uz Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te tvrtku KONČAR - inženjering za energetiku i transport d.d., u razdoblju od 2017. do 2021. godine, sudjeluje kao jedan od 24 partnera, našao se među hrvatskim uspješnicama i inspiracija za pripremu budućih projekata koji će biti sposobni ostvarivati konkretne učinke na rast, konkurentnost i održivost te shvaćanje Obzora 2020. kao prilike za daljnje produbljivanje angažmana HOPS-a u zajedničkim europskim i međunarodnim istraživanjima i inovacijama.

Više informacija može se pronaći na linku:


Ovaj projekt je financiran od strane programa Europske unije Obzor 2020 za istraživanje i inovacije iz Ugovora o darovnici br. 773430.

Više informacija možete pronaći na linku: https://crossbowproject.eu