Vijesti

Objavljeno: 15.11.2019.

ENTSO-E (Europska mreža operatora prijenosnih sustava za električnu energiju) koji okuplja 43 operatora prijenosnog sustava iz 36 zemalja Europe, 13. studenog u Helsinkiju u Finskoj održala je konferenciju povodom osnivanja udruženja ENTSO-E.

Na konferenciji su predstavljene teme poput „Vizija ENTSO-E do 2030.“, te paneli: „ENTSO-E pogled izvana – postignuća i očekivanja“, „Izgradnja mreže za 2030.“, panelu „Budućnost energetskog sustava: 2030. horizont“, te „Inovativna i digitalna rješenja“ i „Nordijsko-baltička iskustva“.

Jukka Ruusunen, predsjednik Uprave Fingrida, domaćin i jedan od osnivača ENTSO-E, u uvodnoj riječi je izjavio da je svijet prije deset godina u elektroenergetskom smislu bio drukčije mjesto, ističući činjenicu da je ovo desetljeće donijelo puno novih mogućnosti za jačanje suradnje na razini cijele Energetske Europe.

Ispred HOPS-a, također jednog od suosnivača ENTSO-E, na konferenciji  je nazočio  Tomislav Plavšić, predsjednik Uprave HOPS-a i Damjan Međimorec, pomoćnik predstojnika Ureda Uprave. 

Više o događaju možete pronaći ovdje.